Böröczki Tamás

 • 06 20 594 87 56
 • adrsafety@gmail.com

 • Az ADR-el kapcsolatos tevékenységemet 2009-ben kezdtem meg, mint veszélyes áru ügyintéző,
  Közel 10 év gyakorlatot követően 2018-ban veszélyes áru biztonsági „ADR” tanácsadó lettem és ismereteimet az iparbiztonság területén bővítettem.

  Így nemcsak a közúti szállítási terén tudom a cégük tevékenységét támogatni, hanem a telephelyi veszélyes áru/hulladék kezelés, tárolás, feladás, csomagolás, hulladék feladás vonatkozásában is.
  Veszélyes áru szállitási tannácsadói bizonyítványom közúti alágazat tekintetében 2023.10.24-ig érvényes.


  2020 és 2021 évben munka-és környezetvédelmi technikus, valamint tűzvédelmi előadó lettem.
  Így tevékenységünk kibővült munka,- tűzvédelmi és környezetvédelmi (EHS) szakterületekkel, valamint ezen területen jelentkező napi feladatokkal.

  Az EHS oktatások megtartására régi jó kollégám Faltusz Róbert Úr is segítséget nyújt és áll szíves rendelkezésükre.


  Hat az egyben „6 in 1” szolgáltatásunkkal időt, pénzt és energiát spórol meg cége számára.
  Nem kell külön-külön tanácsadókat más-más időpontokra keresnie, mi az oktatásokat, rugalmasan, jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően egy időpontban megoldjuk.

  A tevékenységéhez szükséges ADR, munka-és tűz, valamint környezetvédelmi és emelőgép ügyintézői feladatokat igényeinek megfelelően precízen, határidőre elvégezzük.
  A munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamok Vámos-Tuba Anita szakápoló vezetésével kerülnek lebonyolításra.  Közös mottónak: „A jogszabályi megfelelés érdekében, ügyfeleink védelmében”


  Az ADR-el kapcsolatos tevékenységemet már a Közlekedésmérnöki Főiskolai tanulmányaim alatt elkezdtem. Ott már ADR-el foglalkoztam, szállítási csomagolás szakirányon végeztem. Logisztika, fuvarozás, szállítás, csomagolási tanulmányok voltak, melyeknél veszélyes árukkal kapcsolatos eljárásokkal is teljesen körűen megismerkedhetem.

  2004-ben sikeres vizsgát tettem s mint ADR – Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó - kezdtem meg a munkát, az akkori munkahelyem. /Festék vegyi-árú kis és nagykereskedelmi cég. Több mint 70000 cikkelemmel kereskedett a cég, 600 festék üzletet szolgált ki a Dunántúlon. Itt teljesen belefolytam a kereskedelembe, a veszélyes áruk küldeménydarabos szállításába, logisztikába, az ide tartozó emelőgépek ügyintézésébe. / Ezt követően 5 évente újra levizsgáztam, mert 5 évente kötelező a nemzeti közlekedési hatóság előtt ADR-ből ismételt vizsgát tenni. Jelenleg 2024-ig májusáig rendelkezem érvényes ADR tanácsadói bizonyítvánnyal.

  Közben 2017-ben letettem az ADR foglalkozásvezetői vizsgát is és ADR oktató is lettem. Ebből 2 évente kell vizsgázni. Így 2019-ben s 2021-ben is sikeres vizsgákat tettem. Jelenleg 2023-ig rendelkezem érvényes a foglalkozásvezetői bizonyítvánnyal.

  2013 -ban saját céget is alapítottam a munkahelyem mellett. Ingatlant vásároltam, felújítottam s a későbbiekben elkezdtem az ADR-es tevékenységem privát üzemeltetését is.

  2019-ben Közúti árufuvarozási szakmai alkalmassági bizonyítványt is szereztem.

  2019-ben a cégemet megfeleltettem a Felnőttképzési törvény változásainak s így felnőttképző engedéllyel is rendelkezem. A céges képzéseket, oktatásokat tudom on-line végezni, a cégek helyett el tudom végezni a dokumentálást, bejelentést melyet a felnőttképzési törvény előír.

  2022-ben pedig az emelőgép ügyintéző vizsgákat is sikeresen letettem, így a cégeknél található emelőgépek ügyeinek intézésére is jogosultsággal rendelkezem.

  Így nemcsak az ADR - Veszélyes Áruk közúti szállítási és oktatása terén tudom a cégük tevékenységét támogatni, hanem a telephelyi veszélyes áru kezelés, tárolás, feladás, csomagolás, hulladék feladás vonatkozásában, a telephelyeiken lévő emelőgépek ügyintézésének ügyeiben s igény esetén a felnőttképzési törvényeknek megfelelő dokumentálásban is.

  Cégemet továbbfejlesztve, kollégámmal Böröczki Tamás e.v.-vel egy cégek életét megkönnyítő Komplex szolgáltatási rendszert hoztunk létre, így a cégvezetők válláról hatalmas munkát tudunk levenni, mellyel rengeteg időt, jelentős költséget s néhány felesleges munka erőt is meg tudunk takarítani.


  Vámos -Tuba Anita

  adrmunka@gmail.com

  Több, mint 15 éven át oktattam elsősegélynyújtást, és harctéri életmentést a Magyar Honvédség kötelékében. Emellett rendszeresen vettem részt továbbképzéseken, mentőgyakorlaton, és 2 évig dolgoztam másodállásban mentőápolóként.

  Az elmúlt években oktattam autósiskolában, illetve tanítottam újraélesztést iskolákban és egészségnapokon is. Szeretem átadni a tudásomat, tanítványaimat lelkiismeretesen készítem fel arra, hogy tudják alkalmazni a való életben is amit megtanulnak.